Consell Assessor

Consell Assessor

EL CONSELL ASSESSOR DE TRANSMMISSION ESTÀ FORMAT PER ORIOL GUIXÀ I MIREIA TOMÁS

Oriol Guixà

Assessor

 

Nascut a Barcelona, casat i amb cinc fills.

Enginyer Industrial en l’especialitat en mecànica a l’Escola d’Enginyers Industrials de Madrid i Enginyer Aeronàutic especialitat en motors, míssils i motors propulsors a l’Escola d’Enginyers Aeronàutics de Madrid. Professor en els anys 80 de mecànica i de cinemàtica i dinàmiques de màquines a l’Escola d’Enginyers Industrials de Barcelona.

Comença la seva carrera professional en Motocicletes Montesa com a Responsable del Departament d’Innovació i Desenvolupament, participant activament en la creació de l’aliança d’empreses amb l’empresa japonesa Honda Motor Company i liderant l’equip de trial guanyador del Campionat del Món a l’any 1980.

El 1984, s’embarca en un nou projecte metal·lúrgic incorporant-se a l’empresa industrial La Farga Lacambra com a accionista i director general. Desenvolupa la patent de procés de reciclatge del coure i crea 3 noves companyies (La Farga Tub, La Farga Rod i La Farga Intec). És patró fundador de la Fundació La Farga, que posseeix l’únic Museu del Coure a Europa, signa una aliança d’empreses amb l’empresa italiana Continuus Properzi per a la venda de la tecnologia patentada, venuda en més de 30 països de tot el món i, finalment , crea amb socis locals dues noves companyies industrials de coure, una a la Xina i una altra als Estats Units. A partir de 2007, delega la Direcció General i passa a ser conseller delegat del grup d’empreses familiar, Vicepresident de La Farga i un dels accionistes majoritaris. Al novembre de 2015 assumeix la Presidència del Grup.

Entre d’altres càrrecs, és membre del Ple i del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​responsable de les Delegacions de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​President de la Comissió de Mecenatge de la Universitat de Vic, Patró de FemCAT.

Va ser Premi Emprenedor de l’Any a la Internacionalització en 2006 i Premi a “La millor trajectòria empresarial” de la revista Actualitat Econòmica.És Vocal del Consell d’Administració de Transmmission.

Mireia Tomás

Assessora

 

Nascuda a Barcelona (1966), llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses a ESADE Busines & Law School (1984 – 1989) i PADE (Programa d’Alta Direcció d’Empreses) a IESE Business School.

Va desenvolupar la seva carrera professional a Puig (1989 – 1993) i a Arbora & Ausonia (1993 – 1998) en l’àrea de Marketing.  A partir del llavors es va incorporar a l’empresa familiar ocupant el càrrec de presidenta del Consell de Família i desenvolupant l’oficina familiar.

Actualment és membre del Consell de Família i Mecenatge,  patrona de la Fundació Carulla, patrona de FERO en representació d’ Agrolimen, patrona de la Fundació Catalunya la Pedrera en representació de la Fundació Carulla.