Equip directiu

Equip directiu

Xavier Cambra

Fundador i President


Em reconec un entusiasta de la trajectòria, present i futur de les famílies empresàries.

Fa molts anys que conec i m’apassiona estudiar i analitzar la tasca que han fet i fan tot un seguit d’emprenedors que, amb un tarannà propi i particular, han anat teixint una estructura empresarial capaç d’impulsar econòmicament un territori.

Compartir llargues i agradables converses d’experiència amb molts d’aquests pioners, entendre històries d’esforç, angoixes i èxit, em van decidir a orientar-hi la meva tasca professional.

Ser editor m’ha dut a lectura de moltes històries interessants però sovint inconnexes. Apropar-me a les famílies empresàries m’ha permès descobrir un fil conductor d’experiència. Cada família empresària és un cas però, en totes elles, preval l’essència emocional, el repte, el llegat i la satisfacció, entre moltes d’altres constants.

I m’ha permès també descobrir que la mirada externa, el consell, i l’acompanyament de professionals són massa sovint una mancança en aquest tipus d’empresa.

L’experiència és un grau, però no n’hi ha prou. Em vaig especialitzar com a Family Business Advisor al Family Firm Institute (Boston) i vaig cursar el Postgraduate in Family Systems del Georgetown Family Center (Washington D.C.).

Quan em vaig llicenciar en Ciències Econòmiques o fins i tot quan vaig finalitzar el Master in Business Administration, no m’imaginava que algun dia treballaria amb el meu germà Raimon, com a família empresària i per a famílies empresàries. El nostre inici a Transmmission té moltes semblances amb els inicis de moltes altres famílies empresàries: família, emoció i somni comú t’engresquen, et captiven i t’ajuden a fer la feina ben feta.

C.V.

 • Nascut a Barcelona, ​​casat i amb tres fills.
 • Postgrau in Family Systems pel Georgetown Family Center (Washington D.C.).
 • Certificate in Family Business Advising pel Family Firm Institute, (Boston).
 • Master in Business Administration per ESADE (Barcelona)
 • Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona.
 • Secretari General de la Fundació Privada d’Empresaris FemCat (2005- 2015).
 • Secretari i Portaveu de la Junta Directiva del Futbol Club Barcelona (2003-2008)
 • Secretari general del Cercle d’Economia (1990-1996),
 • Membre de Consell d’Administració d’Enciclopèdia Catalana, el principal grup editorial en llengua catalana (des de 2014).
 • Fundador de Mobil Books, editorial especialitzada en l’elaboració i coordinació de projectes editorials per a empreses i institucions (des de 1998)
 • És editor dels llibres “Capitans d’Indústria” (2013), “Capitans del Comerç” (2015) i “Multinacionals de Butxaca” (2017), on es narra la història de 150 famílies empresàries catalanes.
 • És Fundador i President del Consell d’Administració de Transmmission.
 • Des de l’any 2011 és membre del Patronat de la Fundació Enciclopèdia Catalana i des del 2018 és President d’aquest Patronat i del Grup Enciclopèdia Catalana, el principal grup editorial en llengua catalana.

Raimon Cambra

Assessor Sènior


Es difícil saber què es el que més m’atreu, si les famílies empresàries o el desig d’aportar la meva experiència professional a d’altres.

El cert és que, després de més de 30 anys ocupant càrrecs directius a petites, mitjanes i grans empreses, em sento molt bé treballant per a famílies empresàries.

Tots els models d’actuació de les famílies empresàries son vàlids, tanmateix la meva experiència professional i personal em permet assegurar que qualsevol model té força coses a aprendre de l’altre.

Conec bé la força que aporta el pragmatisme, l’ordre, el mètode, la bona gestió, el tenir-ho tot ben endreçat, l’anticipació als esdeveniments. Aquests valors sovint són la solució més senzilla a situacions molt complexes. Treballar amb famílies empresàries vol dir treballar amb les emocions, posar-se al lloc del altre, practicar l’empatia com a base, i aquest es el patró de treball en equip en el que crec.

Estic totalment d’acord amb el component d’emprenedoria en el marc de la família, treballant per trobar la clau de volta per a cadascun dels seus membres i procurant que la necessària agitació que comporta es transformi en tranquil·litat per dissenyar, traçar i garantir un bon camí de futur.

Si m’haguessin dit fa un temps que formaria part d’una petita família empresària fent equip i recolzant a d’altres famílies empresàries se m’hagués fet difícil de creure, però és ben cert que els girs vitals m’han portat a aquest moment de la meva vida professional, que estic vivint amb autèntica passió, i em considero un privilegiat.

C.V.

 • Nascut a Barcelona, casat i amb dues filles.
 • Llicenciat en Ciències Empresarials i MBA per ESADE (Barcelona)
 • Assessor en Consells d’Administració i consultor estratègic en diverses empreses
 • Ha ocupat càrrecs directius a empreses com:Apli Paper, Starlux, Unilever, Agrolimen i Lista.
 • Ha estat membre del grup de gestió d’empreses Direcziona i Soci a la consultora especialitzada en Lean Management Crealor, actualment Actio Consulting.